Här hittar du samtliga vinnare i regionfinalerna 2013!

Regionfinal Norr – Östersund 16 maj

Vinnarna kommer från Tannbergsskolan i Lycksele. Grattis till Ketsara Raksajit, Shara Söderholm, Jenny Andersson och Sabina Tellström. Juryns motivering: Ett team med hög kämpaglöd och driv, där man tillsammans med professionella utföranden skapar en ambitiös och spännande tolkning där råvaran sätt i fokus och smakerna får blomma ut. Tvåa kom Åre Restaurangskola. Tack till Palmcrantzskolan för samarbetet i arrangemanget.

 

Regionfinal Mellan – Falun 14 maj

Regionfinalen genomfördes i samarbete med Haraldsbogymnasiet, stort tack! Segrande lag denna gång, Bessemergymnasiet från Sandviken: Oscar Söderlund, Oskar Bejmar och Frida Östergren. Juryns motivering: Ett proffsigt och trevligt team med metodisk arbetsgång, snygga presentationer med tydliga smaker och råvaran i fokus. Laget utmärkte sig med innovataiva tekniker och självsäkerhet. Andra plats till Torsbergsgymnasiet, Bollnäs.

 

Regionfinal Mälardalen – Eskilstuna 26 april

Vinnare blev Stockholms Internationella Restaurangskola, Sebastian Schedin, Måns Linder och Gabriel Lithander. Juryns motivering: Sinnliga och moderna presentationer som man knappt kan bärga sig att få hugga in på. En meny i crescendo med smaker som sitter kvar och får oss att längta efter krogupplevelser i framtiden. Ett proffsigt organiserat team med hög ambitionsnivå där hållbarhet är ett självklart inslag. Andrapris till Elfrida Andreégymnasiet, Visby. Tack till Rinmangymnasiet, Eskilstuna för samarbetet med att arrangera regionfinalen.

 

Regionfinal Väst – Göteborg 23 april

Tävlingen i Göteborg genomfördes tillsammans med Studium Restaurang & Bageri, tack för samarbetet! Segrande lag blev Elof Lindälvs gymnasium i Kungsbacka; Adam Jonsson, Lia Avenfors, Filip Dahlgren. Juryns motivering: En väl genomarbetad modern meny på en genomgående jämn nivå och med eleganta variationer av olika smaker och brytningar. Man har visat tekniskt kunnande och välorganiserat lagarbete. På andra plats kom Ester Mosessons gymnasium, Göteborg.

 

Regionfinal Öst – Mjölby 18 april

Denna gång tog laget från Ölands gymnasium hem segern, Ebba Henriksson, Olof Swärdström och Oliver Jonsson. Juryns motivering: Innovativt och djärvt med stor känsla för estetik, teknik och respekt för råvarans naturliga form och smak. Ett fräsch och ungt matuttryck som osar av framtidsvision och självkänsla. Andra pris till Elfrida Andreégymnasiet, Visby. Tack till Dackeskolan som på bästa sätt tog emot alla oss tillresta och hjälpte oss med arrangemanget.

 

Regionfinal Syd Malmö 16 april

Segrande lag från Ryssbygymnasiet, Adam Rudén, Christoffer Johansson och Tommy Nilsson. Juryns motivering: Med en bra komponerad meny med väldigt eleganta presentationer, med spännande smaker samt hållbar matlagning har detta team trots vissa tekniska missar fokuserat och pushat varandra till finalplats i Växjö 14 september. Andraplatsen gick till Rönnowska skolan, Helsingborg. Tack till Frans Suell & Jörgen Kocks gymnasium för samarbetet kring tävlingen.

Related Articles