Almedalsveckan – Nu är veckan på Gotland över och vi är tillbaka på fastlandet. Vi har haft en fantastisk vecka med besök på flera gårdar, bad vid Ljugarn och matlagningsbattle på Coop i Visby. Veckans sista gig för de unga ekokockarna var att laga maten till Stora Miljöfesten! Där cirka 500 gäster fick njuta av maten som lagats till av råvaror från de gårdar som besökts. Nu är det semester och uppladdning inför finalen i Växjö som gäller. Glad sommar! Bilder från besök hos Lilla Bjers, Bröderna Wikström på Stafva gård, matlagningsbattle på Coop i Visby och Stora Miljöfesten. Samtliga lag som vunnit i regionfinalerna följer med oss till Gotland och Almedalsveckan. Det blir en fullspäckad vecka som bjuder på inspiration i form av besök hos odlare och gårdar med djur, matlagningsevent och ogräskurs. Det hela avslutas med att eleverna lagar maten på Miljöaktuellts Stora Miljöfest till deras 500 gäster!